Sanatatea Noastra

vineri, 20 ianuarie 2012

L-Arginina Dr. Hulda Clark

L-Arginina

 Arginina este un aminoacid esential cu multiple roluri in organismul uman: ajuta la formarea proteinelor, consolideaza sistemul imunitar, sprijina procesele de evacuare a amoniacului din organism, participa la sinteza creatinei, stimuleaza producerea de oxid de azot, NO. Deficitul de arginina se manifesta prin eruptii cutanate, constipatie, steatoza hepatica - ficat gras, hepatita grasoasa sau degenerescenta grasoasa a ficatului. L-arginina este folosita ca tratament naturist in: cancer, afectiuni hepatice, afectiuni renale, boli cardio-vasculare, impotenta sexuala la barbati, probleme ale glandei pituitare, distrofie musculara, antrenamente sportive, diabet, anemie.
·        Afectiuni hepatice
L-Arginina reduce nivelul amoniacului din organism prin transformarea hepatica in uree si asigura eliminarea prin urina. L-Arginina folosita ca tratament naturist este un exceptional protector si regenerator hepatic si participa cu rezultate exceptionale in boli de ficat : hepatita virala, hepatita cronica, hepatita toxic nutritionala, steatoza hepatica - ficat gras, ciroza hepatica, cancer hepatic.
·        Afectiuni renale
L-Arginina sprijina procesul de eliminarea a toxinelor fIind benefica in cistita interstitiala - inflamare a vezicii urinare,  insuficienta renala cronica si cancer renal.
·        Boli cardio-vasculare
L-arginina stimuleaza producerea de oxid nitric - NO - care are un puternic efect vasodilatator, reduce tensiunea arteriala, imbunatateste circulatia si transportul oxigenului catre tesuturi si celule - in hipertensiune arteriala, impiedica agregarea plachetara si aderenta globulelor albe la peretele vascular, reduce nivelul colesterolului - in hipercolesterolemie, previne fenomenul trombozei si ateroscleroza, amelioreaza fluxul sanguin coronarian si periferic, dilata, relaxeaza si mentine elasticitatea vaselor sanguine si influenteaza favorabil tulburarile cardiace - angina pectorala, cardiopatia ischemica.
·        Impotenta sexuala la barbat
Stimuleaza secretia de testosteron, are efect vasodilatator, stimuleaza circulatia sanguina si oxigenarea organelor sexuale, sprijina erectia, creste libido-ul, are un rol important in procesul spermatogenezei, in special pentru cantitatea si calitatea spermei (sterilitate). De altfel, necesarul de arginina este mai mare la barbati deoarece lichidul seminal contine 80 % din cantitatea totala a acestui aminoacid si deficitul poate duce la sterilitate.
In urma cu cativa ani in urma in Ungaria s-a efectuat un experiment pe 25 de subiecti in urma caruia la 15 persoane s-a constatat imbunatatirea erectiei, iar 14 persoane au raportat o crestere semnificativa a apetitului sexual. Aceste efecte s-au obtinut cu doar 4 grame de arginina pe zi.
 ·        Sistem nervos
Oxidul nitric eliberat se comporta ca un neuromediator, participa la revenirea memoriei, coordoneaza numeroase activitati neuronale si este un modulator al durerii.
 ·        Glanda pituitara (hipofiza)
L-Arginina sustine, asemeni omitinei si fenilaninei activitatea glandei pituitare in eliberarea hormonului de crestere care stimuleaza cresterea in copilarie, iar la maturitate participa la regenerarea si refacerea tesuturilor si organelor  intarziind procesului de imbatranire. L-Arginina este strict necesara pentru adulti intrucat dupa varsta de 30 de ani, hipofiza inceteaza aproape incomplet sa o secrete.
 ·        Distrofia musculara
Este o boala grava indusa de absenta distrofinei, care in mod normal formeaza complexe cu numeroase proteine si contribuie la buna functionare a fibrei musculare.  Aportul in cantitate suficienta de L-carnitina compenseaza diminuarea distrofinei, amelioreaza patologia distrofica musculara, capacitatea de regenerare si proprietatile contractile musculare. L-Arginina participa la formarea muschilor, avand rol in secretia hormonilor de crestere. Secretia acestui hormon nu depaseste nivelel fiziologice, fapt pentru care nu exista risc de dereglare hormonala.
 ·        Sportivi
Oxidul nitric activeaza sinteza proteica si mareste masa musculara, stimuleaza secretia hormonului de crestere - unul din factorii biologici care ajuta la cresterea musculara. In efort fizic intens si sustinut, dezintegrarea aminoacizilor din muschi creste, ceea ce are ca rezultat un nivel ridicat de amoniac in sange. Astfel, prin paralizarea oxidarii celulare, se reduce continutul energetic al muschilor functionali, in special al celor din sistemul nervos, ce are drept rezultat o performanta scazuta si o regenerare intarziata. Accelerand eliminarea amoniacului, arginina sprijina performanta fizica pe termen scurt si lung. Arginina este un precursor al creatinei care stocheaza energie in tesutul muscular.
 ·        Diabet
Arginina stimuleaza pancreasul in producerea de insulina.
 ·        Cancer
L-Arginina combate cancerul prin urmatoarele actiuni: inhiba multiplicarea celulelor canceroase, consolideaza sistemul imunitar,  reduce efectele secundare ale chimioterapiei si radioterapiei. O glanda endocrina cu o importanta deosebita in combaterea cancerului este timusul, acesta avand rolul unui „motor” al sistemului imunitar. In stadiul de debut al cancerului, pierderea proteinelor determina diminuarea  timusului si astfel se reduce capacitatea de aparare a organismului. Administrarea de L-Arginina a determinat cresterea in dimensiuni a timusului. Raspunsul imun al organismului este cu mult mai viguros cu cat timusul produce enzime, thymosin, care stimuleaza splina si lymph nodes sa produca Limfocite T in cantitati suficiente, acestea din urma avand  rolul de a distruge agentii patogeni, printre care se regasesc si celulele canceroase. L-arginina intarzie dezvoltarea tumorilor in cancer hepatic, cancer renal, cancer pulmonar, cancer gastric, cancer colorectal, cancer pancreatic, cancer mamar, cancer cerebral, cancer limfatic si sanguin etc.
 ·        Alte efecte
Arginina grabeste refacerea organismului si intervine in procesul de cicatrizare dupa interventii chirurgicale, traume fizice si rani - prin stimularea biosintezei de colagen. Stimuleaza formarea eritrocitelor - in anemie, formarea de limfocite T - in imunitate deficitara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu